Datum: 2018, června
Úvod: Poslední přednáška jarního cyklu byla o zdravé výživě na léto. Přišla mezi nás Ing. Eva Appeltová ze Zdravé jídelny Slunečnice. Tato jídelna je zaměřena na makrobiotickou přírodní stravu a o té převážně přednáška byla. Hlavní složkou letní stravy by měla být zelenina, hlavně syrová , ta ochlazuje, ale i ve všech ostatních úpravách. Vařená, napařená i kvašená. Bílkoviny , důležité pro stavbu těla, nám dodá konzumace celozrnných obilnin, luštěnin, semen rostlin a ovoce. Můžeme je kombinovat v nekonečných variacích. A komu chybí maso tak existuje i rostlinné, sejtan, robi maso, goody –foody . Byl to zajímavý pohled na jídlo a určitě bude užitečné poslechnout její rady a zařadit do letního jídelníčku doporučované potraviny. Vedle grilovaného masa a špekáčku na ohni.
Ostatně kdo chce, má možnost si tento způsob výživy vyzkoušet přímo v jídelně Slunečnice.